PerB Finans

Splitleasing – din genvej til drømmebilen

Se vores udvalg af premium-biler herunder og læs mere om splitleasing.

Splitleasing er en særlig form for leasing, hvor leasingydelsen deles mellem firma og privat i forhold til andelen af privat kørsel i bilen. Derved kan bilen trækkes fra i firmaet, samtidig med at du som privatperson slipper for at betale skat af fri bil.

Hvor splittet skal være, afgøres af, hvor meget du kører privat. Kombineres det med flexleasing af en nye, brugt premium-bil fra udlandet, kan du komme til at køre i din drømmebil til en pris, der privat koster det samme som afdragene på en almindelige familiebil.

Split udgiften mellem dig og firmaet


Vælger du at afvikle flexleasingen med en splitleasing-aftale, deler du leasingydelsen på bilen mellem dig og dit firma, eller det firma du arbejder i.

Med splitleasing får både du og dit firma eller din arbejdsgiver hver sin leasingaftale på din drømmebil. Aftalerne er opdelt, så du betaler en andel af leasingydelsen på bilen, der svarer til, hvor stor en procentdel du kører privat i bilen. 

Det bringer din private del af leasingydelsen ned på føromtalte niveau, der svarer til de månedlige afdrag på en lidt større, almindelig familiebil med en traditionel finansiering. Samtidig slipper du for at blive beskattet af fri bil, ligesom firmaet kan trække både leasingydelse og alle andre udgifter til bilen fra i regnskabet – endda inkl. moms. 

Splitleasing hos PerB Finans

Den praktiske udformning af leasingen

En splitleasing aftale kan sammensættes efter disse 4 modeller:

Flexleasing


Her betaler du kun værditab og registreringsafgift for bilen i leasingperioden!

 • Du kan få drømmebilen til en meget lavere pris
 • Kan anvendes ved alle 3 leasing former
 • Kan aftales som operationel eller finansiel leasing

Sæsonleasing


Her får du to biler på samme aftale, som du kun betaler for i den sæson, hvor du køre i dem.

 • Sportsvogn om sommeren og SUV om vinteren
 • En særlig aftale, hvor du får 2 biler på samme aftale
 • Kan anvendes ved alle leasingformer

Operationel leasing


Svarer til at leje bilen, fordi leasingselskabet køber den efter leasingperioden.

 • Du står ikke med ansvaret for at skulle sælge bilen
 • Erhvervsfradrag for både moms og leasingydelse
 • Kan anvendes på alle former for leasingaftaler

Finansiel leasing


Her står du for at anvise en køber til bilen, efter leasingperiodens afslutning.

 • Sælg bilen til den restværdi som fremgår af aftalen
 • Mulig økonomisk gevinst ved salg af bilen
 • Erhvervsfradrag for både moms og leasingydelser

Flexleasing kombineret med en splitleasing-aftale

Vil du have en leasing-aftale på den bil, du altid har drømt om, der ikke koster dig mere, end hvad du skulle betale i afdrag på en lidt større, almindelig familiebil? Så skal du lave en flexleasing kombineret med en splitleasing-aftale af en tre år gammel model af drømmebilen importeret fra udlandet

Ved at vælge en nyere brugt, udenlandsk bil på 3 år eller derover, skal der ikke betales nær så meget i registreringsafgift på bilen. Samtidig har det største værditab på bilen allerede fundet sted.

Ved at flexlease bilen skal du kun betale registreringsafgift og værditab på bilen for den periode, som leasingaftalen løber over. Det i sig selv kan oftest bringe din drømmebil inden for rækkevidde af din økonomi.

Men det kan blive endnu billigere for dig som privatperson.


Start her: Kontakt os i dag og hør om dine muligheder

Værd at vide om splitleasing for firmaer

Med en splitleasing-aftale får firmaet ikke bare en endnu gladere medarbejder. Det bliver også muligt at trække alle udgifter til bilen fra inklusiv moms, selv om den også anvendes til privat befordring.

Samtidig påvirker leasingaftalen likviditeten mindre ved opstarten – og så står firmaet efter leasingperioden med en bil, hvor værdien ikke er påvirket af den danske registreringsafgift. Normalt er firmabiler til f.eks. direktion og kørende sælgere en stor belastning for firmaets økonomi og et stort besvær for bogholderiet. 

Med en splitleasingaftale belaster firmabilen firmaets økonomi mindre, og giver færre hovedbrud i bogholderiet. For dels skal firmaet ikke op med så mange penge up front ved aftalens indgåelse, dels kan leasingydelsen og alle udgifter trækkes fra inkl. moms og dels undgår medarbejderen at blive beskattet af en fri bil.

Vigtigt at holde øje med antal kørte kilometre


Det betyder dog ikke, at der ikke kan opstå udfordringer undervejs. For leasingydelsen er beregnet ud fra den registreringsafgift, der skal betales i leasingperioden, samt det forventede værditab hen over denne. Derfor er det vigtigt, at I har foretaget en realistisk vurdering af kørselsbehovet forud for leasingaftalens indgåelse – og holder øje med kilometertælleren.

For værditabet på bilen er tæt forbundet med antallet af kørte kilometer. Så opdager I undervejs, at kørselsbehovet er større end forventet, er det vigtigt at handle på det. Ellers ender I og medarbejderen med at få en efterregning for de ekstra kørte kilometer ved leasingperiodens afslutning på pt. 1,50 kroner pr. hver ekstra kørte kilometer.

Tilsvarende er det vigtigt, at bilens stand ikke forringes væsentligt mere, end det forventes. For er slitagen ekstra stor, har det også indflydelse på bilens værdi ved leasingperiodens afslutning. Heldigvis er det sjældent et problem. For de fleste passer jo ekstra godt på deres drømmebil.

Hvordan er du stillet, når leasingperioden er slut?


Hvordan firmaet er stillet med hensyn til bilen, når leasingperiode er slut, afhænger helt, af hvilken leasingaftale I har valgt.

Har I valgt en operationel leasingaftale, afleverer I bare bilen ved leasingperiodens afslutning, ganske som hvis den var lejet. Her kan der så komme en ekstraregning for ekstra kørte kilometer og en væsentlig forringelse af bilens stand.

Har I derimod valgt en finansiel leasingaftale, står I med en leasingbil, hvor værdien ikke er påvirket af registreringsafgiften. Den kan I så vælge enten at sælge på det europæiske bilmarked, tegne en ny og billigere leasingaftale (bilens værdi er jo mindre) eller lease en anden bil.

Desuden har medarbejderen mulighed for enten at købe bilen med en traditionel finansiering eller tegne en privatleasing-aftale på bilen.

Hvilken løsning der er den mest optimale, afhænger naturligvis af jeres behov, situation og hvad der skal ske med bilen.

Det kan vi rådgive om, så I får den mest optimale og gunstige afslutning på jeres leasingaftale hos os.

Splitleasing hos PerB Finans

Med en kombineret flex- og splitleasingaftale gennem PerB Finans, får I en meget billigere flåde af firmabiler. Samtidig undgår I, at få firmaets økonomi bliver belastet unødvendigt af den tårnhøje danske registreringsafgift.

Således kan I nøjes med at betale helt ned til 0,5 % pr. måned i registreringsafgift over hele leasingperiode, frem for at skulle betale den fulde afgift på 85 til 150 % af bilens værdi ved indregistrering på danske plader.

Endelig får I en leasingpartner, der er kendt for vores store omhu med at beregne den mest realistiske leasingaftale. Vi går ikke efter at give jer urealistisk lave leasingydelser i leasingperioden, med efter at I undgår rystende høje ekstraregninger til sidst.

Vores leasingkontrakter bygger på de kontraktudkast som FDM og SKAT er kommet med. Det stiller jer bedst både rent forbrugerretsmæssigt og overfor skattevæsnet.