PerB Cars
Gå tilbage Senest opdateret: 19.03.24

Hvad skal der ske med bilen, når leasingperioden er forbi?

Med en finansiel leasingaftale står du efter leasingperioden med en bil, der har en restværdi, som skal indfris.. F.eks. ved, at du enten sælger bilen, køber den selv, eller indgår en ny leasingaftale. Hvad der er bedst for dig, rådgiver vi dig naturligvis om hos PerB Cars. Læs med, og få alt at vide om dine muligheder.

Læs med, og få alt at vide om dine muligheder.

Når du indgår en finansiel leasingaftale på din drømmebil, svarer en kombination af den udbetaling og månedlige leasingydelse du betaler til det værditab, der er på bilen i løbet af leasingperioden. Det betyder, at du efter leasingperiodens afslutning står tilbage med en bil, der har en restværdi, som du skal afregne med leasingselskabet.

Ved den dyrere operationelle leasing havde du bare kunnet leveret bilen tilbage til leasingselskabet. Men med den noget billigere finansielle leasing, er det dit ansvar at afregne restværdien med leasingselskabet.

Her har du generelt tre muligheder. Du kan:

Sælge den til en anden person eller et andet firma
Du kan købe den selv til den pålydende restværdi
Du kan tegne en ny leasingaftale på bilen

Lad os se nærmere på hver af de tre muligheder.

MULIGHED 1

Tegn en ny leasingaftale

Du vil efter endt leasingperiode have muligheden for at tegne en ny leasingaftale på bilen. Den vil typisk løbe over 12 eller 24 måneder alt efter bilens værdi og alder samt hvad dit eget ønske er.

Her vil det være restværdien i bilen, og det forventede værditab i den nye leasingperiode, der ligger til grund for beregningen af din førstegangs- og månedlige leasingydelse.

Det vil typisk give dig en billigere leasingaftale, fordi bilens værdi er lavere. Samtidig vil værditabet normalt være lavere, når bilen er blevet en smule ældre i forhold til en helt eller næsten ny bil.

Er det løsningen for dig, beregner vi den nye leasingaftale på nøjagtig samme måde, som vi gjorde med den første aftale.

MULIGHED 2

Sælg bilen

Den første mulighed som du har, er at sælge bilen. Her har du flere muligheder for at sælge bilen – og dermed større mulighed for at tjene på salget. For sælger du bilen til en anden person eller et firma, kan du naturligvis beholde det overskud, der bliver tilbage, når du har betalt restværdien til leasingselskabet – altså os.

Har du – som de fleste af vores kunder – leaset en nyere, brugt bil fra udlandet, står du nu med en bil, der ikke er belastet af den danske registreringsafgift. Her kan du oftest få en bedre pris for bilen, ved at sælge den på det europæiske brugtbilsmarked. For sælger du den herhjemme, skal køberen svare registreringsafgift af bilen – og forventer derfor at kunne købe bilen til en billigere pris.

Hos PerB Cars kan vi enten tage bilen i kommission eller hjælpe dig med at sætte den til salg på en af de tyske eller andre europæiske bilauktioner uden beregning.

Ja, måske har vi allerede en køber klar, der har efterspurgt netop det mærke og den model, du står med.

MULIGHED 3

Køb bilen

Du kan også vælge at købe bilen selv, og få den indregistreret på danske plader. Det kræver naturligvis, at du får betalt den registreringsafgift, som Skattestyrelsen påligner bilen. Den beregnes ud fra den pris, som bilen vurderes til efter de samme takster som for nye biler.

Vi kan hjælpe dig med at få bilen indregistreret på danske plader, lige som vi kan formidle finansieringen af bilen gennem vores faste samarbejdspartner Santander. Læs mere om traditionel finansiering af biler her.

Hos PerB Cars står du aldrig alene

Har du allerede besluttet dig? Eller kan du ikke helt kan bestemme dig for, hvad der er den bedste løsning for dig? Så kan du altid få råd, vejledning og hjælp hos PerB Finans.

Vi tager gerne snakken med dig. Enten ved aftalens indgåelse eller nogle måneder før leasingperioden udløber. Baseret på dit valg, giver vi dig en køreplan for, hvordan det skal foregå. Så har du ro på, og ved nøjagtigt hvad der skal ske, den dag din leasingperiode er forbi.

Det mener vi er vigtigt! For hos PerB Cars stræber vi altid efter at give dig den bedste oplevelse og rådgivning med vores leasingaftaler – både før, under og efter leasingperioden.

Hos os står du aldrig alene! Det handler om tryghed og mennesker.