PerB Cars

Hvad er finansiel leasing?

Finansiel leasing er den billigste form for leasinggrundlag. Til gengæld står du selv for forsikringer, ejerafgift, drifts- og vedligeholdelsesudgifter på din drømmebil i leasingperioden. Samtidig kan du frit vælge, hvorvidt du vil købe bilen for restværdien, eller sælge den efter leasingperiodens udløb.

Finansiel leasing hos PerB Cars


Finansiel leasing kan sidestilles med at købe din bil på afbetaling, bortset fra at aftalen kun løber i den periode, du har brugsret til bilen.

Det er en billigere form for leasing end operationel leasing, der stort set svarer til at leje bilen.

Også fordi du selv står for drift og vedligehold, ligesom du selv bestemmer, hvad der skal ske med bilen efter leasingperiodens ophør.

Den vigtige forskel i forhold til at købe på afbetaling

Selv om finansiel leasing regnskabsmæssigt kan sidestilles med at købe din bil på afbetaling, er der en række vigtige forskelle, du skal være opmærksom på: 

Bilens værdi


Du skal ikke have finansieret hele bilens værdi – Du betaler for værditabet i leasingperioden

Bil fra udlandet


Vælger du en udenlandsk bil på flexleasing, skal du kun betale 0,5 % i registreringsafgift hver måned

Splitleasing


Tilvælger du splitleasing på en firmabil, slipper medarbejderen for at blive beskattet af fri bil

Fradrag


Du kan fratrække alle både leasingydelser, drift og vedligehold inkl. moms, fordi bilen er leaset

Det er faktorer, som gør det langt billigere for dig – og eventuelt dine medarbejdere – at have bil på denne måde. Samtidig skal du være opmærksom på, at du står med nøjagtig de samme forpligtelser, som hvis du havde finansieret bilen på traditionel vis.

Således skal du:

  • Selv betale forsikringer, afgifter og selv stå for alle former for drift og vedligehold
  • Vælge enten at købe bilen selv eller sælge den efter leasingperiodens afslutning

Det mest anvendte grundlag for en leasingaftale

Hvad du skal vælge, når leasingperioden er færdig, kan du få rådgivning og vejledning om fra os. For hos PerB Cars står du aldrig overladt til dig selv. Vi hjælper dig hele vejen, både før, under og efter leasingperiodens afslutning.

Vi har masser af erfaring med finansiel leasing. Det er nemlig det mest anvendte grundlag for de leasingaftaler, som vi indgår med vores mange glade kunder, som vælger at lease drømmebilen hos os.


Start her: Kontakt os i dag og hør om dine muligheder

Operationel leasing versus finansiel leasing

Du kan også vælge en leasingaftale på et andet grundlag, nemlig den såkaldte operationelle leasing. Den svarer på det nærmeste til at leje bilen af os. Her står vi for både afgifter, forsikringer, vedligehold og eventuelle reparationer i leasingperioden. 

Samtidig er det os, der står med ansvaret for at få afhændet bilen, når leasingperioden er forbi. Du har kun ansvaret for, at du holder dig inden for det forventede antal kørte kilometer, og at bilen ikke taber ekstraordinært i værdi i løbet af leasingperioden.

Det giver dig større frihed og en meget nemmere og mere ubekymret måde at have bil på. Til gengæld er leasingydelsen meget dyrere end ved finansiel leasing.

Den regnskabsmæssige forskel på de to leasing typer


Rent skattemæssigt giver både operationelle og finansielle leasingmodeller mulighed for at dit firma kan trække alle udgifter til både leasingydelse og drift og vedligehold fra – endda inkl. moms. Med tilvalg af flexleasing slipper I også for en masse regnskabsmæssigt besvær, hvis medarbejderen kører privat i bilen.

Samtidig slipper medarbejderen – som nævnt – for at betale skat af fri bil.

For medarbejderen betaler en del af leasingydelsen i forhold til, hvor stor en andel af de kørte kilometer som køres privat.

Rent regnskabsmæssigt behandles en bil, som kører på finansiel leasing som et aktivt, mens en bil på operationel leasing behandles som en driftsomkostning.

Dit kørselsbehov er en nøgleparameter i finansiel leasing


Lige som ved alle andre former for leasing er dit kørselsbehov en nøgleparameter, når vi skal beregne din leasingydelse. Antallet af kørte kilometer er nemlig den parameter, der har størst indflydelse på restværdien på din bil. Derfor er det vigtigt, at du kan forudsige dit kørselsbehov så nøjagtigt som muligt – og reagerer, hvis det ændrer sig i løbet af leasingperioden.

Du har sikkert hørt masser af skrækhistorier om gode venner eller venners venner, som har indgået en utrolig gunstig leasingaftale, for at ende med at stå med en kæmperegning, den dag leasingaftalen er slut.

Den slags skyldes altid dårlig rådgivning og bevist spekulation i et urealistisk lavt værditab. Det gør det nemlig nemmere at tilbyde en lav og mere tillokkende leasingydelse til kunderne.

Det sker ikke, hvis du indgår en aftale om finansiel leasing med PerB Cars. For hos os gør vi meget ud af at beregne den mest realistiske førstegangs- og løbende leasingydelse. På den måde slipper du for kolossale efterregninger til slut.

Casper B. Christensen - PerB Cars ApS

Beregn dit kørselsbehov så realistisk som muligt

Ingen kan forudsige fremtiden 100 % korrekt. Men gennemgår du gamle kørebøger, eller finder gamle synsrapporter eller værkstedsregninger med kilometertalsangivelser i, har du en større chance for at komme med et kvalificeret gæt på dit fremtidige kørselsbehov.

Læg så dertil lidt ekstra kilometer oven i. Om ikke andet så fordi du oftest har lyst til at tage en omvej, så du kan nyde din drømmebil mest muligt.

Kontakt os, hvis du kører mere eller mindre

Samtidig får du en leasingaftale, der er baseret på anbefalingerne fra både SKAT og FDM. Det sikrer dig både forbrugerretligt og skattemæssigt. Det giver ekstra tryghed og ro i maven. Både om natten, og når du nyder køreturen i din lækre drømmebil.

Men selv om du gør dit bedste for at beregne dit kørselsbehov, kan det alligevel sagtens ændre sig i løbet at leasingperioden. 

Her er det derfor vigtigt, at du kontakter os, så vi kan få ændret din leasingydelse, så den svarer bedst muligt til dit reelle kørselsmønster. Det mindsker risikoen for store ekstraregninger, når leasingperioden er slut, hvis du kører mere – eller kan give dig en kontant besparelse her og nu, hvis du kører mindre end forventet.

Tjek derfor kilometertælleren jævnligt! Så kan du reagere, hvis der sker uforudsete ændringer i antallet af kørte kilometer.

Pas godt på bilen

En ekstraordinær værdigforringelse på grund af dårlig vedligeholdelse, ser vi kun forholdsvis sjældent. For de fleste passer rigtigt godt på deres drømmebil. 

Men uforudsete uheld kan jo forekomme. De er oftest billigere at få udbedret, så snart de er sket. For derved trækker de ikke ned i vurderingen af bilen, den dag du skal afslutte leasingaftalen og eventuelt afhænde bilen. 

Finansiel leasing hos PerB Cars

Hos PerB Cars har vi over 60 års erfaring med køb og salg af biler. Derfor kender vi også værditabet på de enkelte mærker og modeller meget nøje. Det betyder, at vi kan give et mere retvisende bud på værditabet af din leasingbil, når bare vi kender dit kørselsbehov så præcist som muligt.

Samtidig er vores leasingaftaler baseret på de anbefalinger som bl.a. Forenede Danske Motorejere (FDM) og Skattestyrelsen har udarbejdet på området. Det sikrer dig en tryg og gennemtænkt aftale, som tager bedst mulig hånd om både dine forbrugermæssige rettigheder, og sikrer din nattesøvn i hele leasingperioden.

Sidst med ikke mindst, kan du glæde dig til at blive endnu en af vores glade og tilfredse kunder. De er vores største bevis for, at du altid er sikker på en ærlig, tryg og reel leasingaftale med PerB Cars.